Underkategorier

 

Transport Paris

Å komme fram i Paris kan virke forvirrende for nye besøkende. Hva er den beste måten å bevege seg fra sted til sted i Paris? Her finner du en guide til hva man bør og ikke bør gjøre for transport i Paris.

Metro

De travle undergrunnsbanene som gr på kryss og tvers kan virke skremmende for turister, men er veldig oversiktlig når man har lært seg systemet. Med et stort antall stoppesteder over hele byen er metroen en populær reisemåte når man beveger seg sentralt i Paris. Men vær oppmerksom på at undergrunnsbanene ikke er tilpasset brukere med barnevogn eller rullestol.

Tog - RER

Tog er en veldig god måte å reise på i Paris, spesielt hvis man har overnatter i forstedene til Paris, eller skal på en utflukt til en annen forstad som Versailles.

Taxi

Å ta taxi sentralt i Paris er ofte rimelig, spesielt hvis man unngår rushtrafikken. Spesielt på kveldstid er taxier veldig lønnsomme, siden man ikke blir sittende fast i trafikkorker.

Leiebil

Det anbefales ikke å kjøre egen bil i sentrum av Paris, da det er store mengder trafikk inn og ut av Paris, og det er svært få parkeringsplasser i nærheten av de mest populære attraksjonene. Men hvis man bor i forstedene til Paris, kan leiebil anbefales for å utforske andre områder utenfor Paris, som Versailles, Disneyland, Fountainbleau eller Champagnedistriktet. Men det er lurt å la bilen stå hvis man vil inn til sentrum.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: