Eiffeltårnet

Eiffeltårnet ligger i Parc du Champs des March, en stor park ved Seinens bredder. Det er nesten obligatorisk å besøke det 325 meter (300 uten antenne) høye Eiffeltårnet når man reiser til Paris. Eiffeltårnet har blitt til et symbol på Paris, og tiltrekker over 5 millioner turister hvert år.

Verket som ble designet av Gustav Eiffel ble ikk godt mottatt i begynnelsen og ble sett på som en bylle i Paris. Etter hvert har Parisierne lært seg å sette pris på dette fascinerende bygget, og ikke bare på grunn av at den fungerer godt for kommunikasjonsteknologi.

Eiffeltårnet

Klatre Eiffeltårnet

Det er veldig populært å bestige eiffeltårnet, og man kan klatre eller kjøre heis til 3 nivåer. På det andre nivået kan man spise et måltid på den anerkjente Jules Verne restauranten. For å ta heis helt til toppen av tårnet må man regne med å betale i overkant av €10 for voksne, med halv pris for barn. På toppen av tårnet som er det høyeste bygget i Paris, får man en fantastisk utsikt over den vakre byen.

Utsikt over Eiffeltårnet

For de som kun ønsker å se Eiffeltårnet, kan det anbefales å pakke en piknik kurv for å sitte i parken ved Eiffeltårnet og nyte en croissant og en slurk Bourdaux. Hvis man vil en av de beste utsiktene over Eiffeltårnet, anbefales det å dra til den andre siden av Seinen til Jardins de Trocadero, hvor man kan sitte på en kafé med en av verdens mest populære utsikter. Her vil man kunne ta de beste bildene av Eiffeltårnet, siden det er vanskelig å få hele tårnet med i bilde på nært hold. Et annet forslag for å få en uhindret utsikt over tårnet er å borde et elvecruise på seinen som går forbi Eiffeltårnet.

Finn Eiffeltårnet

For å komme til Eiffeltårnet anbefales det å ta Metroen til Ecole Militaire på linje 8 og Bir-Hakeim på linje 6. Nærmeste togstasjon er Champ des Mars som er en stasjon på linje C. Det går også flere busser til området fra ulike deler av byen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: