Underkategorier

 

Versailles

Versailles er en forstad til Paris som ligger i underkant av 20 kilometer vest for storbyen. Versailles er kjent for sine mange vakre og historiske bygninger, med Chateau de Versailles som den viktigste attraksjonen i området. Det er også verdt å spasere rundt i Versailles for å se på arkitekturen i området. Andre historiske plasser inkluderer Place de la Concorde, som ble brukt som henrettelsesplass under den franske revolusjonen, men giljotinen er nå byttet ut med en fontene og en obelisk.

Chateau de Versailles

Foto: Eric Pouhier

Chateau de Versailles

Versailles er kjent for det fantastiske slottet Chateau de Versailles, som var hjemmet til solkongen Ludvig XIV. Slottet ble bygget i det 16. århundret for Ludvig den fjortende, og den imponerende arkitekturen har siden inspirert mange slott gjennom Europa. Den storslåtte speilsalen er vel verdt inngangspengene, og er gjennom signeringen av Versaillestraktaten etter første verdenskrig i 1919 garantert en plass i historiebøkene.

Speilsalen

Photo: Myrabella

Hvis du reiser med barn, er det verdt å merke seg at det ikke er lov til å ta med barnevogn inn i slottet.

Ved slottet finner man også de vakre slottshagene, som Ludvig den fjortende mente var vel så viktig som selve slottet. Det tok førti år før hagene var ferdige fra Ludvig XIV gav André Le Nôtre oppdraget med å designe dem i 1661. De vakre hagene og parkområdet er verdt å utforske, og det kan anbefales å pakke en piknik å ha med for å spise ved innsjøen ved slottet. Man kan leie sykler inne i slottsområdet – det er den mest effektive måten å utforske parken på.

Åpningstider Chateau de Versailles

Slottet i Versailles er åpent alle dager utenom mandager, fra kl 9.00 til 18.30 i høysesongen, og 9.00 til 17.30 i lavsesongen.

Slottshagene i Versailles er åpne hver dag fra kl. 8.00 til 20.30 i høysesongen, men stenger kl 18.00 i lavsesongen.

Det kan fort bli lange køer for å komme inn på slottet, så det er viktig å komme tidlig for å unngå køer. Alternativt vil køene ofte bli vesentlig mindre rundt 4-tiden.

Transport til Versailles

Den raskeste måten å komme til Versailles på er å ta RER-toget på linje C, og gå av på Versailles Rive Gauche-stasjonen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: