Underkategorier

 

Park i Paris

Jardin du Luxembourg er den mest populære parken i Paris, og er det mest barnevennlige stedet i sentrum av Paris.

Parken er på 22 hektar, og var eid av hertugen av Luxemburg, og ble åpnet for publikum på 1800 tallet. Parken er kjent for sine vakre hager, statuer, fontener samt det imponerende Palais du Luxembourg.

En annen verdenskjent park er parken ved Chateau de Versaille.

Barn i Jardin du Luxembourg

Mens Paris sentrum kan være en kolossal og slitsom opplevelse for små barn, er Luxembourg hagene et lite paradis for barn.

I parken finner man et lekeområde for barn, hvor barn kan få adgang for et lite gebyr. Her kan barna klatre, skli og gjøre som barn gjør best. Etter å ha vært med mor og far på sightseeing i historiske Paris, er dette en utmerket avveksling for barn. Utenfor lekeområdet finner man også en veldig gammel og sjarmerende karusell fra 1879, hvilket gjør den til den eldste karusellen i Paris.

I parken finner man også et berømt dukketeater hver helg i tillegg til onsdager. Om sommeren har de to foretillinger i helgene,kl 11.00 og kl 16.00, mens onsdager begynner forestillingen kl 16.00, etter at skolen er ferdig. Det er lurt å møte opp 20 minutter før forestillingen begynner for å kjøpe billett og stille seg i kø. Inne i teateret er det vanlig at barn sitter på de fremste radene, mens voksne sitter eller står bakerst. For spesifikt program kan man besøke de offisielle sidene for dukketeateret

Park i Paris

Ellers er det vanlig at barn leker rundt i parken, og det er muligheter for å leie en liten lekebåt man kan dytte rundt på en av fontene. For de som liker å ri på ponny, kan man mot et lite gebyr klatre opp på en ponni.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: