Underkategorier

 

Bastille – Revolusjon og uteliv

Bastille er kjent for å ha noe av det beste nattelivet i Paris. For frem til noen tiår siden var Bastille et arbeiderklassedistrikt dominert av møbelsnekker- og håndverkerforretninger, men omkring 30 år med gentrifisering har forvandlet Bastille til en svært trendy bydel. Her finnes natteliv, kunstgallerier og restauranter, samt sjarmerende forretninger med alt fra sko og vesker til lokalt håndlagde smykker, spennende klær og ting for barn. Området grenser til Le Marais i vest.

Navnet Bastille referer som oftest til torget Place de la Bastille og områdene rundt. Torget omfatter områder fra 4., 11. og 12. arrondissement. I nettverket av gater fra Place de la Bastille vil du finne barer, puber, nattklubber og mer, gjerne med ungt klientell og snille priser.

Shopping i Bastille

Shoppinggaten Rue du Faubourg St-Antoine har vært der siden middelalderen, og var sentrum for Bastilles møbelsnekkere i deres storhetstid. Å utforske sidegatene her føles som å gå tilbake i tid. Se også gatene rue de Charonne, rue Saint-Sabin og rue de la Roquette for designerting og -klær og mye annet.

Place de la Bastille

Bastille deltok aktivt under den franske revolusjon. Place de la Bastille er stedet der Bastillen sto før sinte revolusjonære styrtet den. I dag står julisøylen der til minne om revolusjonen. Markeringer i gatene viser Bastillens omriss. Plassen er fortsatt av politisk betydning, og man kan godt støte på (fredelige) politiske demonstrasjoner her. På Place de la Bastille ligger også operabygget som ble oppført i anledning 200-årsjubileet til den franske revolusjon.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: