Underkategorier

 

Montparnasse – Historisk kunst- og kaféliv

Montparnasse er lett gjenkjennelig ved den store (og forhatte) skyskraperen Tour Montparnasse. Det peneste med den sies å være den storslåtte utsikten den gir over byen. Selve bydelen er imidlertid flott, med blomstrende boulevarder og et yrende kaféliv som kan minne om gamle tider. Montparnasse var nemlig et sentrum for kunst og kafeer på 1900-tallet, og tiltrakk seg mange fattige kunstnere hvis verker i dag selger for millionbeløp.

Kirkegården og katakombene i Paris

En av hovedattraksjonene i Montparnasse, bortsett fra skyskraperen, er katakombene i Paris – lange labyrinter fylt med gamle bein og hodeskaller. Ellers kan du besøke kirkegården Cimetière du Montparnasse hvor Sartre, Samuel Beckett, Simone de Beauvoir og mange andre berømtheter ligger begravd. Den ligger i boulevard Edgar Quinet, hvor det finnes fine kafeer og et livlig marked på onsdager og søndager.

I kunstnernes fotspor

I Boulevard du Montparnasse lever mange av de berømmelige 1900-tallskafeene i beste velgående. Her kan du gå i fotsporene til Picasso, Hemingway og Modigliani, blant mange flere. Montparnasse hedrer også sine kunstneriske røtter i form av gode kunstmuseer som Musée du Montparnasse og Musée Bourdelle. Det første omhandler historien til mange av kunstnerne som bodde og arbeidet i Montparnasse, mens det andre viser skulptøren Antoine Bourdelles studio og verker.

Montparnasse er generelt ikke overfylt av turister og kan kanskje sies å ha en mer autentisk parisisk atmosfære, selv om bydelen ligger nær Eiffeltårnet og kan by på mye liv og røre. Bydelen er godt forbundet med resten av byen ved T-banestasjoner.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: