Underkategorier

 

Montmartre – Landsbysjarm i storbyen

Montmartre er en av Paris’ desidert mest romantiske bydeler. På toppen av byens nordligste og høyeste ås troner Sacre-Coeur over slyngende gater med eføykledde hus, blomstrende hager og smale trapper. Takket være strenge byggereguleringer har bydelen beholdt et landsbypreg med små hus og brosteinsbelagte gater. Montmartre ligger i 18. arrondissement nordvest i Paris.

Noen gater unna Sacre Coeur ligger Place du Tertre, en berømt plass full av gatekunstnere, gatemusikanter og turister. I nærheten ligger et museum dedisert til Salvador Dalís skulpturer og tegninger, samt Lapin Agile, en kabaret som er velkjent for sine fattige kunstnergjester. Her kan du sitte ved trebordene (hvor tidligere gjester har risset inn sine initialer) og lytte til franske sanger fra helt tilbake til 1500-tallet.

Kunst, vind og vin

Montmartre har en imponerende kunstnerarv. Svært mange kunstnere har arbeidet her, inkludert store navn som Picasso, Monet, van Gogh og Degas. Picasso bodde her en tid (før han flyttet til Montparnasse fordi leien var billigere). Her malte han den røde vindmøllen som fortsatt står på samme sted. I dag huser vindmøllen en restaurant. Montmartre var en gang fullt av vindmøller og vingårder, men i dag er den eneste gjenlevende vingården Clos de Montmartre. En populær festival med mat og vin i sentrum holdes her hvert år.

Musikk og erotikk i Pigalle

Ved foten av åsen (ofte bare kalt Butte) ligger Pigalle, kjent som byens ”red light district” med peep-shows og sexbutikker. Moulin Rouge ligger her. Selv om området har et noe lugubert rykte, har det vokst frem en trendy kafe-, musikk- og klubbscene i Pigalle, samt mange spesialforretninger for musikk.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: