Underkategorier

 

Paris sentrum – Byens midtpunkt

Paris’ 1. arrondissement ligger midt i byen og regnes som Paris’ sentrum. Dette er et svært populært område for turister, med store attraksjoner som Louvre, Forum des Halles og Palais Royal, i tillegg til noen av byens flotteste museer, barer, parker, eksklusive butikker og luksushoteller. Sentrum grenser til 6 arrondissementer, og man kan gå til mange av byens mest populære severdigheter og attraksjoner.

En populær attraksjon i Paris sentrum er hagen Jardin des Tuileries som forbinder Louvre med Place de la Concorde. I vesthjørnet av hagen ligger Musée de l’Orangerie med impresjonistiske og post-impresjonistiske malerier av Monet, Matisse, Picasso og Renoir og flere.

To verdensrekorder i Paris sentrum

Øst i 1. arrondissementet ligger kjøpesenteret Forum des Halles. Det store markedet som lå her ble flyttet og erstattet av verdens største underjordiske kjøpesenter i 1969. Her finner du haugevis av butikker som selger klær og motevarer, elektriske artikler, gaver og mye mer, samt restauranter og to kinoer. Kjøpesenteret fungerer også som ferdselsåre til den største jernbane- og T-banestasjonen i verden, Chatelet–Les Halles.

Palais Royal med vakker hage

Palais Royal het opprinnelig Palais Cardinal og ble bygget tidlig på 1600-tallet som residens for kardinal Richelieu. Ved hans død tok Kong Louis XIII over eiendommen, og den ble omdøpt til Palais Royal. Mange kongelige har siden bodd i palasset – også gutten som senere skulle bli Solkongen.

I dag huser det byråkratier og administrative kontorer som ikke holder åpent for besøkende. Men palassets utside og den tradisjonelle parisiske hagen er absolutt verd en titt!

Pont Neuf

Broen Pont Neuf binder Paris sentrum sammen med 6. arrondissement. Den er Paris’ eldste bro, og før broens ferdigstillelse i 1607 var mord og ran visstnok ikke uvanlig der. Senere kunne man se gatekunstnere og sjarlataner på ferden over broen, som faktisk lenge hadde sine egne galger. Lommetyver og prostituerte var heller ikke uvanlig. Flere berømte tanntrekkere skal også ha holdt til her! I dag er det heldigvis veldig hyggelig å gå langs Pont Neuf, som byr på vakker utsikt over Seinen og de omkringliggende gamle bygningene.

Hotell i Paris sentrum

Klikk her for å finne hotell i Paris sentrum.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: